Bijna-modern Teletype is stil

als je ooit een echt teletype-apparaat hebt gebruikt of een film met een nieuwskamer hebt gezien, weet je dat een teletype veel lawaai maakt en er nog meer maakt. [CuriousMarc] verwierf de Stille vervanging, een echt wonder van zijn dag, de Ti Silent 703. Het $ 2.600-apparaat was draagbaar als je denkt dat een koffer van 25 pond rondom draagbaar is. In 1971 was het zeker een stap hoger.

Het apparaat gebruikte een thermische printer, kan een ingebouwde akoestische koppeling hebben om over de telefoon te praten. Je kunt ook een dubbele tapedrive krijgen die zich heeft gehandeld als een meestal stille papieren bandlezer en stoot.

Natuurlijk vereisen thermische printers thermisch papier, dat zijn eigen problemen heeft. [Marc] Draait het apparaat niet alleen aan, maar verbindt het via een RS232-analysator en -bereik om het te laten werken als een echt I / O-apparaat. Hij trekt er ook in, iets dat je waarschijnlijk niet in de dag kon doen omdat je ze waarschijnlijk hebt gehuurd in plaats van de totale prijs te betalen die vandaag bijna $ 18.000 is.

Er was verrassend weinig binnen en, natuurlijk, vergeleken met een echte teletype, heel weinig mechanische onderdelen. Als u de printer en voeding verwijdert, is er een gemakkelijke CPU-bord en een modemplier, die er geen erg verfijnd uitziet. Het hoogtepunt ziet echter het handelsverkeer met een ASR33.

Als je echt in teletenypen wilt komen, kun je er een gebruiken als een Linux-console als je een baudot hebt naar Ascii-decoderring. Of gebruik een om tekstberichten te verzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *