Arduino (en camera) Neem fantastische foto’s

Er is een oude grap waar je iemand vraagt ​​wat het belangrijkste is aan komedie. Wanneer ze over het woord “belangrijk” komen, onderbreek je ze en zeg je: “Timing!” Misschien kan hetzelfde worden gezegd voor fotografie. [TED KINSMAN’S] Studenten van het Rochester Institute of Technology zouden het waarschijnlijk eens zijn. Ze bouwden een op Arduino-gebaseerde rig om goedkope stopactiefotografie te doen.

Zoals Arduino-projecten gaan, is het niet erg geavanceerd. Het circuit bevat een geluidsdetectiemodule en een optoonsolator. De code past gemakkelijk op een stuk notebookpapier. Wanneer een luid geluid optreedt, triggert de Arduino de flitser. eenvoudig genoeg, maar de resulterende foto’s zijn geweldig. Het lijkt ook veel plezier om perfect goede dingen in de naam van de kunst te vernietigen.

Als u geïnteresseerd bent in fotografie, zijn er voldoende foto’s van hun opstelling om u enkele ideeën te geven over verlichting, reflectoren en camerahoeken. Als u geen fototilator bent, moet u nog steeds de post bekijken om meer van de foto’s te zien die de studenten hebben genomen.

Interessant is dat [Dr. Harold Edgerton] Bij MIT pionierde deze techniek in 1937 en heb je waarschijnlijk enkele van zijn beroemde foto’s gezien zoals de kogel door de appel of de melkkroon. Hij gebruikte dezelfde technieken om foto’s te maken van de atoombomtests in de jaren 1950 en 1960.

Je hoeft trouwens geen geluid te gebruiken als een trigger. We hebben gezien dat lasers de truc doen. En terwijl de build van de Rochester Group eenvoudig was, hebben we enkele nog meer kale botten gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *