Apple verliest het Tablet Patent Appeal tegen Samsung

Apple verliest het Tablet Patent Appeal tegen Samsung

De patenttroll tussen Apple Inc. en de Koreaanse maker Samsung heeft zojuist een interessante wending genomen omdat de iPad-maker de inbreuk op het auteursrecht tegen de laatste in een Britse rechtbank verliest. Aan een eerdere uitspraak zei het jury, zei dat Samsung’s Galaxy Tab 10.1 het ontwerp van Apple’s iPad niet kopieerde omdat het “niet zo cool” was. De beslissing zou een einde kunnen maken aan het patentgevecht met betrekking tot tabletontwerp tussen de twee grote technologiebedrijven in heel Europa.

Reuters meldt Darren Smyth -partner bij EIP en zegt: “Ik verwacht dat dit het einde van de lijn zal zijn. Een hoger beroep bij het Hooggerechtshof is in principe mogelijk, maar er is tot nu toe geen aanwijzingen geweest dat Apple zo’n hoger beroep plannen ”.

De andere kant van het verhaal is zelfs een stuk interessanter dan de beslissing in het voordeel van Samsung. De American Tech Gigantic heeft de opdracht gekregen om een ​​advertentie uit te voeren op zijn officiële website en sommige gerespecteerde kranten verontschuldigen zich publiekelijk voor de schade die is aangericht aan de kredietscores van de tegenstander door de Patent Inbreuk.

Een woordvoerder van de Britse rechterlijke uitspraak verwelkomt, zei een woordvoerder van Samsung: “We blijven geloven dat Apple niet de eerste was die een tablet met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken ontwerpt”.

Via: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *