Fix Android 5.0 Lollipop Boot Animation Memory Lek

Android Lollipop is de nieuwste traktatie van Google en we vinden het allemaal leuk voor de Horde van functies die samenkwamen met de nieuwste OS -release. Evenementen, anders, begrijpen we allemaal dat de Android -lolly met een aantal bugs kwam die ernstige vertragingen en batterijafvoerproblemen veroorzaakten. De twee snelle kleine updates (5.0.1 & 5.0.2) van Google hebben de meeste bugs gerepareerd, maar er zijn nog steeds enkele bugs die de code in onze apparaten kruipen.

Een dergelijke bug is de lekbug van het opstartanimatie dat tijdens het opstarten hogere hoeveelheden geheugen verbruikt en de kernel dwingt om weinig processen te doden (misschien ook kerndiensten) die serieuze vertragingen veroorzaken. Arter97 van XDA heeft een oplossing voor dit probleem ontdekt en volgens hem “de huidige Lollipop Boot Animation -applicatie geeft niet de bronnen vrij die worden gehouden om eerdere frames te spelen”, wat de hoofdoorzaak van het probleem kan zijn.

Volgens het onderzoek van de ontwikkelaar, bijna alle gadgets (behalve het Touchwiz -gebaseerde Samsung -apparaat) herfst prooi aan deze bug die extreem onstabiele gebruikersinterface veroorzaakt. In deze handleiding wordt een aangepaste opstartanimatie binair gebruikt om het bestaande binaire getal te vervangen om het probleem te repareren. Maar voordat we het proces ingaan, laat ik je de resultaten vertellen die ik heb waargenomen nadat ik deze oplossing heb geprobeerd.

Ik heb de reparatiegegevens gedownload en heb alles gedaan volgens de instructies van de ontwikkelaar. Aanvankelijk duurde mijn Android One -gadget (CM 12) ongeveer 35 seconden om op te starten en na de reparatie werd het teruggebracht tot 32 seconden, wat geen uitstekende verbetering is in de opstarttijd. Ik heb echter een soepele operatie waargenomen, die een uitstekende verbetering was ten opzichte van de laggy -starts die ik eerder heb gebruikt om mee om te gaan. Evenzo heb ik het getest op Moto G Running Stock Lollipop en ik heb vergelijkbare resultaten waargenomen, behalve dat de opstarttijd werd verbeterd van 38 seconden tot 29 seconden.

OPMERKING: Beide gadgets hebben tonnen apps geïnstalleerd die kunnen leiden tot een beetje onnauwkeurigheid, maar ik heb driemaal de opstarttijd berekend (compleet afsluiten voordat ik opstart) na het aanbrengen van de patch en hebben consistente resultaten gekregen.

Dus als u denkt dat de reparatie het proberen waard is, download dan de onderstaande gegevens en volg de eenvoudige gids voor het toepassen van de patch. Houd er echter rekening mee dat de patch op sommige apparaten ongeëvenaarde resultaten kan veroorzaken, en zo veel beter een Nandroid -back -up van tevoren.

Instructies om fix toe te passen

Download de reparatie -zip (probeer elk type van de versies) → Bootanimation_v2.zip

Open het zip-bestand, u hebt twee mappen met opstartanimatiebinaries: CM12 evenals AOSP (32-bit evenals 64-bit binaries)

Kies de binair binair de opstartanimatie, afhankelijk van het CPU -ontwerp van het apparaat en het type ROM.

Neem een ​​back -up van de BOOTANIMATION BINAILY uit de /systeem /bin -map en kopieer het gepatchte binaire getal (binair van stap 3) op zijn plaats.

Zorg ervoor dat u zowel de machtigingen als de eigenaar van de gegevens volgens de onderstaande screenshot bent geworteld en de machtigingen en eigenaar van de gegevens wijzigen:

Start de gadget opnieuw op en je bent geweldig om te gaan.

Vertel ons of deze reparatie de opstarttijd of prestaties van uw apparaat heeft verbeterd.

Lees volgende
Controleer MD5 CheckSum op Windows / Mac / Linux / Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *