Bluetooth-afstandsbediening toevoegen aan pc-luidsprekers

Bluetooth-afstandsbediening toevoegen aan pc-luidsprekers

[Andrzej’s] Gewone oude computerluidsprekers zijn gewoon niet meer. Hij trok een redelijk gecompliceerde hack af die hem nu de sprekers via Bluetooth liet beheersen.

Hij had een reeks creatieve merk computerluidsprekers met een volume potentiometer die moest worden vervangen. Hij had moeite om een ​​drop-in vervangend deel te vinden en besloot dat hij gewoon met een roterende encoder zou gaan. Uiteraard kun je er niet zomaar een van die naar binnen laten vallen, hij zou een microcontroller nodig hebben om de encoder te volgen en de verandering in de juiste weerstand te vertalen. Hij dacht of hij zo ver zou gaan, hij kan net zo goed het meeste uit de UC halen.

Hierboven kun je alle dingen zien die hij in het oorspronkelijke geval voldeed. De roterende encoder wordt linksonder gezien. Een ATMEGA8 is op een PCB die hij zichzelf heeft gegeven. Het witte deel aan de linkerkant is een digitale potentiometer die de weerstand met de oorspronkelijke spreker-PCB voedt. Aan de linkerkant is de Bluetooth-module die hem alles van zijn telefoon kan besturen. Je kunt daarna een demo zien na de pauze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *