Ultrasone Raspberry PI PIANO

Ultrasone Raspberry PI PIANO

betaalbare dingen zorgen voor onze innovatieve sappen die stromen. situatie in punt? [Andy Grove] ontwikkelde een One-Sensor HC-SR04 Breakout Board-bord, omdat de ultrasone afstandssensoren in bezorgdheid zo economisch zijn dat een hacker nauwelijks kan voorkomen dat ze ze door het dozijn bestellen. Hij ontwikkelde het oorspronkelijk voor robotica, maar dan is het slechts een paar regels code om het in een gebaar-bestuurbaar muziekinstrument te veranderen. Inspecteer de onderstaande video, ingebed, voor een overzicht van de functies.

Zijn octasonic breakout bord is slechts een AVR in vermomming – het leest van acht ultrasone sensoren en levert een enkel SPI-resultaat aan wat andere controller als de hersenen dient. In de demo “Piano”, is dat een Raspberry PI, dus hij had het gebruikelijke 5 V tot 3,3 V-niveau nodig om tussendoor te verschuiven.

De rest is code op de PI die gebaren toestaat om notities, modificatie van muziekinstrumenten af ​​te spelen, evenals zelfs de PI naar beneden te sluiten. De PI-code is in roest geschreven, evenals op GitHub. Een instructies heeft meer detail op de aansluitingen.

Al met al is het bouwen van een “piano” uit de robotonderdelen zeker een situatie om een ​​hamer te hebben, evenals elk probleem dat lijkt als een spijker, maar we ontdekken echter een paar van de resulterende nagel-sculpturen die op die manier ontstaan. Dit is niet de allereerste keer dat we een acht-sensor ultrasone configuratie eerder hebben gezien. Gaat 2017 het jaar van ultrasone sensorprojecten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *